Doorgeven van ombouwen snorfiets naar brommer is van groot belang

donderdag 15 juni 2023

Op 1 januari dit jaar de helmplicht voor bestuurders van een snorfiets ingegaan. Het gevolg hiervan is dat voor veel mensen een snorfiets minder aantrekkelijk is geworden en zij de snorfiets laten ombouwen tot een brommer. Dan wordt de maximale snelheid 45 km/u. Belangrijk is dat deze wijziging aan ons wordt doorgegeven. Anders is schade niet gedekt.

Wanneer een snorfiets is omgebouwd moet de verzekering worden aangepast. Als u uw snorfiets heeft omgebouwd, laat het direct weten, dan passen we de verzekering aan. Omdat een bromfiets harder kan rijden dan een snorfiets is er meer kans op schade en is die schade ook vaak groter. Daarom is de premie voor een bromfiets hoger dan voor een snorfiets.

Als u de aanpassing van snorfiets naar bromfiets niet doorgeeft, is een schade niet verzekerd. De bromfiets voldoet dan namelijk niet aan de omschrijving van het motorrijtuig waarvoor een verzekering is afgegeven. Als de verzekeraar toch schade moeten vergoeden aan een benadeelde, zal deze de schadevergoeding op u verhalen. U dient dan de schade-uitkering terug te betalen aan de verzekeraar.

Als u de snorfiets laat ombouwen naar een bromfiets is het verplicht dat deze bromfiets wordt gekeurd door de Dienst Wegverkeer (RDW). Op www.rdw.nl kunt u hier meer informatie over vinden. De RDW zal na goedkeuring een gele kentekenplaat ter beschikking stellen voor de bromfiets. Dit moet eerst gebeurd zijn voordat u de wijziging aan ons doorgeeft. Dan kunnen wij het juiste kenteken ook doorgeven aan de verzekeraar.

Terug naar nieuwsoverzicht

Een greep uit het assortiment van verzekeraars waarmee wij samenwerken:

a.s.r.
AEGON
Nationale Nederlanden
Movir
Unigarant
Bovemij Verzekeringen
De Goudse Verzekeringen
Markel Verzekeringen
OOM Verzekeringen
Avéro Achmea
Noorderlinge verzekeraars
Klaverblad Verzekeringen
ONVZ
Stad Holland
ARAG
DAS Rechtsbijstand
de Vereende
Allianz
Allianz Global Assistance