Onbezorgd op vakantie met een goede reisverzekering​

donderdag 02 mei 2019

Als je op reis of vakantie gaat sluit je meestal een reisverzekering af. Voor veel mensen is dat de gewoonste zaak van de wereld. Maar wat is een reisverzekering nu precies?

Verschil doorlopende reisverzekering en kortlopende reisverzekering?

Als je niet vaker dan één of twee keer per jaar op vakantie gaat, dan is een kortlopende reisverzekering de beste keuze. Je sluit deze reisverzekering af voor dezelfde periode als je reis of vakantie. Wanneer je vakantie is afgelopen stopt ook de reisverzekering. Ook de premiebetaling is eenmalig.
Een doorlopende reisverzekering is handig indien je meerdere keren per jaar op reis gaat. Denk bijvoorbeeld aan een zomervakantie, stedentrip, wintersport en een weekendje weg. Je bent dan continu het hele jaar door wereldwijd verzekerd. Dat is handig omdat je niet steeds apart een reisverzekering af hoeft te sluiten. Een doorlopende reisverzekering wordt ieder jaar automatisch verlengd.

Waarom is een reisverzekering zinvol?

Vooral bij een (ernstige) ziekte of een ongeval is goede hulp van groot belang. De kosten van medische hulp kunnen vaak erg hoog zijn. Een reisverzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland is de basis van een zorgeloze vakantie. Want medische voorzieningen zijn in het buitenland vaak extreem duur. Bijvoorbeeld als een helikopter je van een berghelling redt. Of de kosten indien je in het buitenland komt te overlijden. Maar ook als je geld en paspoort zijn gestolen kan een reisverzekering je snel helpen.

Als je een avontuurlijke vakantie hebt geboekt en aan gevaarlijke sporten gaat doen zoals bijvoorbeeld bergbeklimmen, abseilen of parachutespringen, dan moet je hiervoor een aparte reisverzekering afsluiten. 

Daarnaast is het een fijne gedachte dat je 24-uur per dag, zeven dagen per week de Alarmcentrale kunt bellen voor hulp en advies.

Wilt u hierover meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Terug naar nieuwsoverzicht

Een greep uit het assortiment van verzekeraars waarmee wij samenwerken:

a.s.r.
AEGON
Nationale Nederlanden
Movir
Unigarant
Bovemij Verzekeringen
De Goudse Verzekeringen
Markel Verzekeringen
OOM Verzekeringen
Avéro Achmea
Noorderlinge verzekeraars
Klaverblad Verzekeringen
ONVZ
Stad Holland
ARAG
DAS Rechtsbijstand
de Vereende
Allianz
Allianz Global Assistance