top of page

Keyless entry en keyless go: moderne auto’s nog gevoelig voor diefstal

Veel auto’s kunnen nog steeds worden gestolen via keyless entry en keyless go. Het grootste deel van de autodiefstallen vindt plaats in de nacht. Men pikt het signaal van de sleutel op voor het woonhuis of het bedrijf. Ze verlengen het signaal met een externe zender. Met dit signaal openen en starten ze de auto zonder de fysieke sleutel.

 

Voorkom diefstal bij keyless entry en keyless go

  • Vraag de dealer om een autosleutel met een slaapstand. Mogelijk passen ze de sleutel aan of krijg je een nieuwe sleutel. Deze sleutel zendt dan na vijf minuten geen signaal meer uit. Laat de auto certificeren volgens het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging.

  • Je kunt de sleutel ook buiten het bereik van de externe zender neerleggen. Daarvoor is een afstand nodig van zes meter. Of de sleutel in een metalen blik of speciale beschermhoes bewaren die het signaal blokkeert

  • Wil je helemaal geen risico meer lopen? Bij sommige auto’s kan de dealer keyless entry en keyless go uitzetten.

 

Veilige keyless entry systemen

De auto’s met Ultra Wide Band-technologie (UWB) herkennen de werkelijke afstand van de autosleutel tot de auto. Daardoor start de auto alleen als de sleutel zich in de buurt bevindt. De modellen met een bewegingssensor in de sleutel zenden na enkele minuten stil liggen geen signaal meer uit. Beide sleutels zijn veilig.

>> Terug naar nieuwsarchief

Nieuws

afm-+-kifid.png
rga-erkend.png
Arts verzekeringen - logo 362-717 drukve

06-02-2023

René Arts: “Ik ben een witte raaf in de verzekeringswereld”

“De wereld van risico’s en verzekeren verschuift al jaren richting doe-het-zelf polissen en call centers, maar dat is juist wat ik niet wil.

>> Lees meer

20-12-2022

AVP verplicht voor skiërs en snowboarders in Italië

Vanaf 1 januari 2022 bepaalt de Italiaanse wet dat alle skiërs en snowboarders een aansprakelijkheidsverzekering (AVP) moeten hebben.

>> Lees meer

23-11-2022

Schade in de winterperiode

De winterperiode komt er weer aan! Vaak is schade te voorkomen met eenvoudige maatregelen.

>> Lees meer

bottom of page